fredag 27 november 2009

Gjutning...

Vecka 2 av bygget lider mot sitt slut... hittills går allt enligt plan. Veckan har till största delen bestått av pappersarbete... byggfelsförsäkringen ordnade sig till sist, till den hutlösa summan 35 000 kr. Bankspärr har skickats till husfirman. Tillstånd till borrning för bergvärme fixat, 1300 kr. Och så dök fakturan för avstyckningen upp, 45 000 kr. En av mina kollegor sa i förra veckan, när vi drog igång bygget, är det nu du skall vända upp och ner på plånboken och skicka iväg alla pengar?
Det visar sig vara dagens sanning, och det är inte ens huset eller hantverkarna som kostar... det känns som om vi ensamma skall försörja kommun och stat, så mycket hittepå-kostnader de har.
Idag skall jag iallafall försöka få tag i ritningar över golvvärmen, varifrån vet jag inte just nu, men jag hoppas att dom bara dyker upp som av en händelse... Idag drar nämligen rörmokaren igång med sitt arbete, dvs rören i grunden, samt att lägga golvvärmen. Det betyder att gjutningen är hyfsat nära förestående, vilket känns otroligt spännande... Hittills har det bara funnits en grusgrop att titta på... när väl grunden kommer så kan man kanske få en liten känsla för hur det kommer att bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar