fredag 5 februari 2010

Leveranser!

Det som har varit och fortfarande är, det största orosmomentet kring bygget, är leveranser. När kommer de? Hur kommer de? Och inte minst, var skall allt läggas???
Därför tänkte jag göra en kortfattad översikt över leveranserna hittills, om någon annan någon gång behöver veta i vilken ordning saker och ting kommer...


1. Golvvärmen! Ett litet kolli, som med fördel kan ställas till rörmokaren så har han det när han skall ut och fixa med grunden.

2. Byggleverans 1! Skivmaterial, isolering, innertak, reglar, bjälklag osv osv... det som behövs för att färdigställa väggar och ytterväggar. STOOOR leverans. Vår kom på en 24 meters lastbil. Hjullastare som kan lasta av och lägga på plats behövs!!

3. Stomleverans! Alla ytterväggar samt hjärtväggar. 24 meters lastbil. Kran finns på bilen, så det som behövs är att säkerställa att de kan komma riktigt nära grunden.

4. Takstolar! En 24 meters lastbil med kran. Takstolarna var inte så skrymmande så i vårt fall lyftes de av vid vägen, och snickarna bar upp dem.

5. Ventilationsutrustning och plåtar! Levererades med en stor lastbil, men materialet var ganska lätt, och inte så mycket, så det var inga problem att lasta av det för hand och bära det på plats. Det kan också vara idé att ev. leverera det till plåtslagaren om de har plats.

6. Plywood för läggningen av golvet. Liten lastbil med kran på. Hur smidig leverans som helst.

7.Byggleverans 2! Innerdörrar, smygar, foder och lister. Visade sig vara inte så skrymmande... liten farbror med släp som levererade...

8. Golvet! 1000 kg i lååånga längder! Hjullaster behövs.

9. Kakelugnen! Jättetungt! Ca 2000 kg fördelat på tre pallar. Hjullastare, absolut!

2 kommentarer:

  1. Härligt att läsa! Jag håller tummarna för dig/er och ert bygge.

    SvaraRadera
  2. Tack för det... det känns som det behövs!!

    SvaraRadera